Najnoviji video snimci

Pogledaj sve snimke

04 OKT 2017

Počela online platforma mladisuzakon.rs

Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo da je sa radom počela online platforma mladisuzakon.rs

Udruženje UG "Svetionik" je resurs centar za Mačvanski okrugOva platforma osmišljena tako da odiše duhom ciljne grupe kojoj je i sam program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta namenjen.

Cilj pokretanja online platforme je da upravo mladima približi mogućnost aktivnog učešća u životu sopstvene zajednice koristeći alat primeren digitalnom dobu kakvo je današnje.

U sprovođenju programa Mladi su zakon svake godine učestvuje preko 40 udruženja i 1500 mladih širom zemlje u više od 60 opština a samo u 2017. godini biće realizovano 125 omladinskih volonterskih akcija i 34 međunarodna volonterska kampa.

Onlajn platforma mladisuzakon.rs nastala je kao odgovor na potrebu da se informacije o svim aktivnostima ovog složenog programa nađu na jednom mestu i pruža sledeće mogućnosti:

- pregled mape na kojoj se nalaze sve aktivnosti ovogodišnjeg programa

- mogućnost da se ciljano pregledaju aktivnosti po okrugu, vremenu realizacije i slično

- pregled kratkih opisa svih aktivnosti i njihovu GPS lokaciju

Ono što je najvažnije, platforma omogućava svima koji žele da se priključe nekoj od aktivnosti i daju svoj doprinos. Zato vas pozivamo da posetite online platformu i priključite se programu Mladi su zakon i to na jedan od sledećih načina:

  • Kao učesnici u aktivnosti - ukoliko je u pitanju volonterski kamp, dostupan je link na onlajn prijavu Mladim istraživačima Srbije ukoliko je u pitanju omladinski volonterski projekat, dostupna je kontakt forma putem koje možete da se obratite direktno organizatorima aktivnosti i komunicirate sa njima i ponudite svoje učešće

  • Kroz onlajn volontiranje - na primer možete da ponudite da dizajnirate logo aktivnosti, napravite banere za društvene mreže, napišete tekst/reportažu ili nešto slično.

  • Sponzorstvom ili donacijom - aktivnosti možete da podržite i davanjem donacije ili sponzorstvom u novcu, robi ili usluzi koju možete da ponudite takođe direktnim obraćanjem organizatoru volonterske akcije ili volonterskog kampa

Za svaku aktivnost na projektu možete da vidite vreme i mesto održavanja kao i listu potrebnih stvari i/ili usluga da bi se aktivnost što uspešnije realizovala.

Od 2010. godine, tokom realizacije programa MLADI SU ZAKON, sprovedeno je više od 1300 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa a od 2014. godine do septembra 2017. godine realizovano je ukupno 127 međunarodnih volonterskih kampova uz podršku Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije u kojima je učestvovalo više od 900 volontera iz 25 zemalja i više od 1000 mladih iz Srbije i poklonilo više od 88.500 volonterskih sati.